jazztardor@quadrantcorner.com

Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

Harry Allen Quintet

divendres, 28 maig / 20:00

Navegació d'Esdeveniment

Harry Allen – saxo tenor
Toni Solà – saxo tenor
Gerard Nieto – piano
Ignasi González – contrabaix
Xavi Hinojosa – batería 

El saxofonista Harry Allen serà el responable de substituir el concert del  Jazztardor que havia de fer el també saxofonista Rick Margitza i que es va suspendre al novembre per causa de la Covid.

Harry Allen va néixer a Maryland el 1966, encara que va créixer en un suburbi de Los Angeles. El seu pare, que va treballar com baterista professional en la seva joventut, el va animar en la seva carrera musical, que va iniciar tocant el clarinet, passant més tard a el saxo tenor.

Durant la seva època escolar a Newport, Rhode Island, va començar a interessar-se pel Jazz, escoltant discos de Lester Young i Ben Webster (les seves influències més notables fins al dia d’avui).

El seu següent pas va ser matricular-se en la Rutgers University, on es va diplomar en música el 1988. En aquells dies ja treballava a temps parcial com a professional, a la banda de Bucky Pizzarelli, Ruby Braff i George Masso.

Durant els següents anys Harry va treballar de forma constant, en el que el defineix com “el meu període formatiu” a la banda de músics com Warren Vaché, Dave McKenna, Kenny Barron, Major Holley, Maxine Sullivan, Milt Hinton, Kenny Davern, Jack Sheldon i , especialment Oliver Jackson, amb quí efectuar tres gires europees. Ha treballat també amb Kenny Burrell, Rosemary Clooney, Flip Phillips, Scott Hamilton, Harry “Sweets” Edison, John Pizzarelli, Bucky Pizzarelli, Gus Johnson, Jeff Hamilton i Terry Gibbs.

Ha publicat una trentena de discos com a líder, entre els quals es podrien destacar “How long is this thing been going on” (1989), “Someone to light up my life”, “Are you having any fun” (1991), ” i know that you know “(1992),” Tenors anyone “(1999)” Eu nao quer dançar “(1998),” Christmas in Swingtime “(2000) a més d’altres discos al costat de Bobbie Norris, Ronny White i Oliver Jackson.

Harry Allen pot enquadrar-se en el moviment conegut com “neoclàssic” dins de l’Jazz més ortodox: bevent en les fonts dels grans saxofonistes dels anys quaranta, com Webster, Young o Hawkins, i incorporant les concepcions aportades per Stan Getz, Zoot Sims i Al Cohn en els anys cinquanta, ha desenvolupat un estil propi, que s’uneix a la robustesa de el so amb la sensibilitat en la interpretació. Gran especialista en les balades, és així mateix un excel·lent “swingman”, imaginatiu i directe.

Entrada: 15 € – Entrada anticipada: 18 €

Venda d’entradas online

Més informació sobre la venda d’entrades aquí

Detalls

Data:
divendres, 28 maig
Hora:
20:00

Organitzador

JazzTardor
Correu electrònic:
jazztardor@quadrantcorner.com
Web:
http://www.quadrantcorner.com/jazztardor

Recinte

Cafè del Teatre
C/ Roca Labrador 2bis
Lleida, Lleida 25003 Espanya
+ Mapa de Google
Web:
http://www.cafedelteatre.com/