A Cal Fuster hi ha novetat: Catorze poemes de Nadal i tres nadales tradicionals

Joan Josep Mayans publica el seu segon treball discogràfic: “A cal fuster hi ha novetat”. El disc inclou catorze poemes nadalencs recollits i musicats per Joan Josep Mayans, fonamentals de la poesia catalana dels més significatius poetes: Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Guerau de Liost, Josep Carner, J. V. Foix, Joan Salvat-Papasseit, Marià Manent, Pere Quart, Tomàs Garcés, Marià Villangómez i Joan Teixidor. Acompanyen els versos també tres nadales tradicionals.

La música de Mayans –amb un equilibri feliç entre la claredat melòdica i la servitud al text– ens fa arribar neta la veu dels poetes i ens ofereix una mirada sobre el Nadal íntima, profunda i plena de matisos.

mayans2

Les diverses influències de Joan Josep Mayans —música antiga, música tradicional catalana, folk anglosaxó…— cristal·litzen en un estil personal que assoleix un feliç compromís en la integració de text i música. A més de la seva faceta de musicar i cantar poemes, Joan Josep Mayans és també un multiinstrumentista. Toca la guitarra, la mandolina, la viola de roda, el piano, el violí, el sac de gemecs, el flabiol, la gralla, les tarotes, la bombarda bretona. les flautes dolces, la flauta irlandesa, les xeremies, els cromorns, el chalumeau..

En aquest disc, Mayans canta acompanyant-se amb la guitarra i la viola de roda. Al poema de Foix “Si l’altra nit jo cavalcava al ras” també hi toca instruments de vent renaixentistes. La violoncel·lista Eva Curtó col·labora a la majoria dels temes. L’enregistrament ha anat a càrrec de Xavier Batlle.

El cant dels ocells TRADICIONAL / CRIVILLÉ / MAYANS
Nadala ANÓNIM ANGLÈS / MARIÀ MANENT
Nadal 1974 TOMÁS GARCÉS
Presagis de Nadal TOMÁS GARCÉS
Nadal JOAN SALVAT-PAPASSEIT
Queia la neu JOAN TEIXIDOR
Lo violí de Sant Francesc JACINT VERDAGUER
Els núvols de Nadal JOAN MARAGALL
Els tres Reis se separen MARIÀ VILLANGÓMEZ
Balada de nadal per a cantar-la els pirates de la mar JOSEP CARNER
Rondalla del bou MARIÀ MANENT
Nit de Nadal GUERAU DE LIOST
Borrissol d’àngel PERE QUART
Si l’altra nit jo cavalcava al ras J. V. FOIX
Ho sap tothom, i és profecia J. V. FOIX
Ball rodó disposen TRADICIONAL / MAYANS
El Noi de la Mare TRADICIONAL / CERVERA / MAYANS

Podeu escoltar-ne una mostra aquí

Deixar el teu comentari