jazztardor@quadrantcorner.com

Presentació

Ja fa molt de temps que, quan el novembre està a punt d’arribar, moltes persones de Lleida i altres llocs es pregunten quina serà la programació del Jazztardor, el Festival que des de fa vint-i-set anys porta a Lleida el bo i millor del jazz d’arreu. Però tothom sap que vivim temps estranys i difícils i que calen solucions, estratègies i propostes per mantenir la cultura viva, activa i palpitant en el marc d’una pandèmia mundial. Per tant, el Jazztardor d’enguany, presenta alguns canvis sense deixar de garantir la qualitat de les seves propostes.

El primer i més significatiu d’aquests canvis és la transformació d’un festival concentrat al mes de novembre en una temporada que acollirà concerts periòdics des de novembre fins a maig, utilitzant espais tradicionals com el Cafè del Teatre o l’Auditori Municipal Enric Granados, però incorporant noves ubicacions com és el cas del Museu d’Art Jaume Morera.Si la situació ho permet, aquest canvi serà puntual i el Jazztardor 2021 tornarà al seu format habitual.

Un segon nou aspecte a destacar seria el que sorgeix de l’actual impossibilitat de viatjar des dels Estats Units, fet que ha motivat elaborar una programació de concerts basada en músics autòctons, europeus i nord-americans residents a Europa. Grans noms del jazz de les últimes dècades, Rick Margitza, saxofonista que va iniciar la seva carrera al costat del llegendari Miles Davis, la cantant de les Illes Verges Tricia Evy, o el saxofonista Scott Hamilton, són algunes de les figures internacionals confirmades. Chano Domínguez junt amb Mariola Membrives o el gran saxofonista Perico Sambeat en un tribut a Charlie Parker destaquen també per la seva trajectòria. Sense oblidar, com és habitual en el JazzTardor, les formacions emergents i el Jazz de qualitat fet a casa nostra.

Des del JazzTardor vetllarem per continuar fent una #culturasegura, adaptant els horaris i actuacions a la situació epidemiològica i assegurant les mesures establertes en cada moment. Perquè creiem que la cultura no es pot aturar, i és la base per avançar i canviar la mirada del món.

Josep Ramon Jové
Director del JazzTardor