Charles McPherson

Charles McPherson va néixer a Joplin, Missouri i es va traslladar a Detroit als nou anys. Després de créixer a Detroit, va estudiar amb el pianista Barry Harris i va començar a tocar jazz professionalment. Als 19 anys es va mudar de Detroit a Nova York i va tocar amb Charles Mingus, de 1960 a 1972. Mentre tocava amb Mingus, va col·laborar amb freqüència amb Harris, Lonnie Hilyer i George Coleman. McPherson s’ha presentat en concerts i festivals amb la seva pròpia varietat de grups: quartets, quintets i orquestres completes. Va aparèixer recentment a Lincloln Center Jazz mostrant les seves composicions i arranjaments originals amb un conjunt de set peces. Ha realitzat també gires per EUA, Europa, Japó, Àfrica i Amèrica del Sud amb el seu propi grup, així com amb grans del jazz com Barry Harris, Billy Eckestine, Lionel Hampton, Nat Adderly, Jay McShann, Phil Woods, Wytnon Marsalis, Tom Harrell, Randy Brecker , James Moody, Dizzy Gillespie i altres.
Charles McPherson ha gravat com a artista convidat amb Charles Mingus, Barry Harris, Art Farmer, Kenny Drew, Toshiko Akiyoshi, l’Orquestra de Jazz de Carnegie Hall i l’Orquestra de Jazz del Lincoln Center amb Wynton Marsalis. Té discos com a líder en Prestigi, Fantasy, Mainstream, Discovery, Xanadu i més recentment Arabesque. La seva més recent gravació és”Love Walked In” sota el segell Quadrant Records
McPherson va ser també el saxofonista alt que apareix en la pel·lícula de Clint Eastwood “Bird”, una biografia de Charlie Parker.
Avui en dia, Charles McPherson segueix sent una força sòlida i viable en l’escena del jazz. La seva forma de tocar combina sentiments apassionats amb els patrons intricats o improvisació. Al llarg de les dècades ha estat un artista integral, no només s’ha mantingut fidel als seus orígens de Be Bop, sino que també ha crescut en ells. Stanley Crouch diu en el seu article del New York Times: “McPherson és una veu singular que mai ha sacrificat la fluïdesa de la seva presa de melodia, i és tingut en alta estima per músics tant de llarg recorregut com per joves”.

Charles McPherson Quartet

Charles McPherson- alto saxophone
Bruce Barth-piano
Jeremy Brown-bass
Stephen Keogh-drums

Photo of Charles McPherson by Antonio Porcar (Winner of the New York Jazz Journalists Association ” Photo of the Year 2014 “)